Waar moet u op letten bij aanschaf van high bay verlichting?

 
Wat is een halstraler?
Halstralers zijn ook bekend onder de naam high bay of fabriekslamp. Het zijn lampen met een hoge lichtopbrengst en hoge efficiëntie en ontworpen om vanaf hoogte een groot oppervlakte te verlichten.
 
Voordelen
Omdat de lampen een hoge lichtopbrengst hebben zijn er in verhouding tot de oppervlakte weinig lampen nodig. Dit bespaart dus direct al in de aanschaf. De lampen hebben een zeer lange levensduur en zijn onderhoudsvrij, dus geen onderhoudskosten. Door de hoge efficiëntie van  meer dan 130 lumen/watt zijn de lampen energie zuinig. U bespaart dus op de stroomkosten.
 
Toepassing
De lampen zijn in verschillende soorten omgevingen te gebruiken, mede afhankelijk van wattage en lichtkleur. Veel voorkomende toepassingen zijn in o.a. magazijn, loods, werkplaats, showroom, stallen, sporthal, winkel.
 
Lichtkleur
De lichtkleur is belangrijk voor de toepassing. In winkels wordt de lichtkleur van 3000K (warm wit) het meest toegepast. Vaak is dit om een bepaalde sfeer te creëren, met ”koud, kil wit licht” is dit moeilijk. Dit terwijl wit licht over het algemeen kleuren wel realistischer weergeeft.  Als “werklicht” in een werkplaats of magazijn wordt meestal 5000K (neutraal wit) toegepast. Deze lichtkleur komt in de buurt bij daglicht en is het meest prettig om in te werken.
 
Lumen
Het aantal lumen geeft aan hoeveel licht er door de lamp wordt uitgestuurd. Dit getal gedeeld door 500 geeft een goede  indicatie van het aantal vierkante meters wat met de lamp uitgelicht kan worden. Per vierkante meter zal er dan 500 Lux aan lichtsterkte zijn wat over het algemeen voldoende is. In omgevingen waar heel veel licht nodig is kan deze waarde hoger liggen (500 – 1000).
 
Reflector (lichthoek)
De reflector bepaalt onder welke hoek het licht uitgestraald wordt. De reflector is afhankelijk van de hoogte, vermogen van de lampen en het aantal vierkante meters wat uitgelicht dient te worden. Wij maken vrijblijvend berekeningen voor uw situatie waardoor de lampen optimaal ingezet kunnen worden.
 
Opbouw LED halstraler
Onze LED halstralers zijn opgebouwd uit Nichia LED chips, een Mean Well voeding en een goed ontworpen behuizing. Nichia komt uit Japan en is de uitvinder van witte LED. De LED chips zijn van hoge kwaliteit en beschikken over de beste eigenschappen. 
 
Mean Well is een van werelds bekendste fabrikant van LED voedingen. De voedingen zijn zeer betrouwbaar en leveren een stabiele stroom aan de LED chips.
 
Het nut van een goede behuizing wordt vaak onderschat. Uiteindelijk is dit onderdeel wel doorslaggevend in de levensduur van de halstraler.  Onze behuizingen beschikken over uitstekende thermische eigenschappen waarbij de warmte van de LED chips snel afgevoerd wordt. De bedrijfstemperatuur bepaalt namelijk uiteindelijk de levensduur van elke LED chip. Hoe heter deze wordt hoe korter de levensduur zal zijn.
 
Daarnaast zijn onze halstralers  hoge kwalitei en robuust uitgevoerd. Door de IP65 certificering loopt u geen risico op problemen door vocht of stof.
 
Garantie
Omdat wij enorm veel vertrouwen hebben in ons product geven wij 5 jaar garantie op alle onderdelen. Mocht er binnen deze periode toch een storing optreden kunt u het product retour sturen/brengen en zullen wij kosteloos het probleem voor u oplossen.
 
Showroom
Alle lampen zijn bij ons op voorraad, evenals bijbehorende montage onderdelen. U kunt vrijblijvend in Purmerend langskomen voor een demonstratie.
 
 

  Patrick de Leeuw     19-10-2016 20:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Halstraler.nl

        

Tel 0299-242010

        

KVK inschrijving 57974926

Signaal 12

 

E-mail info@halstraler.nl

 

BTW nummer NL852817307B01  

1446XA Purmerend